sobota 21. září 2013

MČR klasika '13 - opět do Jeseníků

Zdá se, že v Jesenících se ještě nacházejí nějaké neoběhané terény, takže po jarních štafetách, MČR na krátké, jsme do Jeseníků letos vyrazili i na mistrovství na klasice.

Nutno poznamenat, že pokaždé je to něco jiného - byť kopce samozřejmě zůstávají. A těch jsme si užili i v dnešní kvalifikaci. Vyšel na mě start v čase 81, což je luxusní pozice a hlavně znamená (většinou) vyšlapaný podrost - teda jednou se mi podařilo probíhat neposkvrněné ostružiniště někam do pasu a to nebyla moc sranda :)

Na místě nás uvítala mlha a zima, při závodě ale naštěstí byla pohoda - i tak ale naše oddílové ubytování umístěné pár set metrů od shromaždiště přišlo víc než vhod.

Úspěšně jsem vyrazil do závodu a hned na jedničku se zamotal mezi kupkami (první ztráta), pak následoval ještě jeden krátký postup, a potom královská volba v mém případě takřka na čtvrt hodinu, byť, co jsme to tak probírali, tak většinou s různými variacemi stejné cesty.

Až do občerstvovačky na sedmičce se dalo velkým výběhům celkem vyhnout, a tak to odsýpalo. Pak už přišly první zalamováky a nějaká ta krize. Sice to bylo zase o něco lepší než v předchozích víkendech (občas jsem i do kopce běhal), ale na to, abych to běžel celé, jsem prostě neměl.

Po doběhu jsem tak celkem koukal na ztrátu necelých sedmi minut na vítěze (měl jsem čas přes 78 minut) a pozici směřující do B finále. Asi to šli všichni dost pomalu nebo s dost chybami, těžko říct. I tak jsem byl celkem spokojený, asi 3 minuty chyb jsou sice dost, ale zlepšující běh to víc než vyvážil.

Takže pěkné tratě kvalifikace, celkem mě to pořád bavilo. Jen předsběrka to dost zkazila - úplně zbytečně umístěná sporná jáma, na které se hromadně ztrácelo. Kdyby na to někdo podal protest (jakože by to asi šlo), bylo by to hodně zajímavé...

Takže uvidíme, s čím se pořadatelé vytáhnou na finále. Zatím to bylo hlavně o běhu a dohledávkách, snad se zítra přidá i víc voleb.

Žádné komentáře: