středa 4. září 2024

VT Hodonín '24

Poslední týdny byly opravdu tréninkově poctivé - sotva týden po návratu ze Švédska měl dorost soustředění u Hodonína (Dubňany a Šaštín). Protože do Dubňan to mám pár kilometrů na kole, dal jsem si s nimi dva tréninky sám a k tomu jeden společně s Tobiášem.

Jo, u Šaštína, tam jsou parádní lesy (těm šeredným částem jsme se vyhnuli)

Bylo to moc fajn, byť dubňanský les asi moc nových fanoušků nezískal :) Po několika týdnech sucha byl podrost už sice běhatelný, ale jinak to pořád nebyl žádný zázrak. To v zimě je to mnohem lepší :D Ale terény u Šaštína (přesněji Šajdíkove Humence) byly vyloženě za odměnu!

Sobotní opakované starty v Šajdíkových Humencích - začátek nic extra, ale pak už fajn (16. kontrola nebyla)

Hromaďák (s dvěma výměnami map) na Dubňanském lese - docela fajn (byť pomalé), mrzí hlavně chyba na 106 (vpravo nahoře), tam jsem ty hustníky nepobral

pondělí 2. září 2024

VT Švédsko '24

Po pěti letech zase ve Švédsku, tentokrát se slávistickým žactvem a dorostem. Bylo to náročné, ale byla to paráda!

Foto zájezdu (na cestě na místo)

Z lesa

Podobně jako v předchozích několika kempech jsem jel pomáhat při roznosu/sběru a poprvé výrazněji i při rozborech. To v reálu znamenalo, že jsem se přes den skoro vůbec nezastavil, jídlo dojídal se zpožděním a už studené, prostě tak jak to má být :) Přestože nás jelo na necelých 40 trénujících 10 dospělých, tak bych si troufl říct, že se tam z nás nenudil snad nikdo.

Na kochačku po posledním tréninku

Fajn bylo i to, že jsem se po 19 letech vrátil na místo činu, do klubovny Finspångu, kde jsem začal svou severskou orienťáckou cestu. Při výletu jsme zajeli na Göta kanál i do Linköpingu, kde jsem taky už byl. Takže došlo i na trochu nostalgie.

Klubovna Finspångu (s tělocvičnou trochu skrytou za stromy)

Göta kanál a zdymadla na něm

Jeden z tréninkových okruhů, které jsem stavěl

Hlavní ale bylo trénování - i s pomáháním jsem si dokázal docela zaběhat, takže za tenhle kemp jsem měl v nohou okolo 90 kilometrů, což za 8 dní (a 12 tréninků/závodů) není málo. A rozhodně je to trénink, který už jsem dlouho neměl. Každý den jsem ale poctivě chodil do sauny a překvapivě jsem to celé zvládl bez nějakých bolístek (asi pomohla i měkká podložka, o tom žádná). Na konci už jsem byl ovšem se silami na krajíčku a trvalo mi celý týden, než jsem se z toho tak nějak oklepal.

Byla to každopádně super akce a jsem rád, že mě na ni na jaře Marťa oslovila. Rád si to někdy zopakuji!

Na závěr ještě dvě mapy s postupy:

Čtvrteční middle pořádaný OK Kolmården - asi jediný vyloženě nepovedený trénink - do lesa jsem šel hodně rozhozený a podle toho to i dopadlo

A závěrečný middle už na cestě zpět - oblasťák u Linköpingu - v podstatě čisté (s drobnými chybkami), dostal jsem vyloženě na běhu - rychlý terén, ale místy vyloženě za odměnu