pondělí 5. prosince 2011

Mäki-Suunnistus

Pokračujeme v pravidelné lekci finských terénů, tentokrát pod heslem mäki (kopec). V tomto případě se tedy sobotní mapový trénink nesl ve variaci na klasické mapové seběhy následované ostrým výběhem do kopce. To vše okořeněné hromadným startem i farstováním na každém ze šesti okruhů. Hodně slušná konkurence a stavitel Antti Harju (kouč Kalevanu Rasti), to nemohlo skončit jinak než hodně solidní makačkou.

Mapa všech šesti okruhů

A záhul to skutečně byl, jak by potvrdilo moje pravé lýtko, které v neděli rozhodně nechtělo poslouchat poté, co mi v něm zbytek soboty neustále cukalo. Tedy až do návštěvy vždy vše zachraňující sauny. Ale zpět k tréninku. Odehrával se vesměs v celkem čistém lese, což je na okolí Tampere unikát, samozřejmě čistém na finské poměry. Pauzy mezi okruhy byly okolo minuty, takže vzhledem k tomu, že se naplno běhalo i do kopce a rozhodně ne v pohodovém tempu, to byl docela dost náročné.
Ale docela jsem se držel a nebyl vždycky poslední, takže rozhodně spokojenost. Chlapi, co tam běhali, nebyli rozhodně žádná ořezávátka, takže držet s nimi krok je po těch čtyřech měsících tady super pokrok. Tak teď jim jen za další čtyři ukazovat záda :-)

Žádné komentáře: