pátek 26. července 2024

H.S.H. Vysočina Cup

Je to s podivem, ale (snad až na nějaké žákovské závody) jsem letos poprvé vyrazil na Botas (H.S.H. Vysočina Cup). A byla to fajn výprava, byť docela uspěchaná a lehce stresová, protože každý den zahrnovala příjezd na poslední chvíli, trhání Tobiše od sebe, letmý start, a z cíle rovnou cestu s Tobišem na start HDR. Ale v rámci toho jsem si to moc užil a rád si to brzy zopakuji :)

První etapa H21B - na to, že jsem vyrazil do lesa totálně nezkoncentrovaný, to bylo překvapivě dobré. Chybky proběhly jen na 12. a 16. kontrolu, ale celkem kontrolovaně. Tak jen fyzicky to byla bída.

Druhá etapa H21B - do lesa jsem šel hned na začátku a zejména z kraje trati to znamenalo poctivé šlapání trávy (a řekl bych, že se pro později startující musel závod dost zrychlit). Jinak se na téhle etapě asi nejvíce projevila fyzička - prostě tempo na klasiku chybělo. Navíc jsem vysekl i pár chyb - a na 16. kontrolu si šeredně narazil koleno. Ale doběhl jsem a druhý den se koleno podařilo rozpohybovat.

Třetí etapa H21B - hendikepové starty jsem měl vždycky rád a po výsledcích předchozích dvou etap to vypadalo na celkem fajn závod. No, začal jsem ho stupidní paralelní chybou na druhou kontrolu. Pak jsem se ale docela dostal do závodu a ke konci už to bylo ve velmi hezkém závodním tempu. A tak z toho byla fajn stíhačka a super tečka za pěknými závody.

I na HDR trati je potřeba doplňovat tekutiny