středa 4. září 2019

Cena východních Čech '19

Letošní Cena východních Čech je za mnou a celkově ji hodnotím jako dobrý start před podzimní sezónou. První etapa byla taková neohrabaná, úplně se mi nedařilo sladit rychlost běhu s mapou - výsledkem toho byly drobné i větší chyby. Ke konci mi navíc nesedlo vedro, které v pátek odpoledne panovalo a uvařil jsem se i fyzicky. Začátek tedy nic moc.

První etapa H21A s mými postupy 

Do druhé etapy jsem vyrazil víc kontrolovaně, abych fyzicky vydržel 12kilometrovou trať a hlavně abych si vše pohlídal mapově. Výsledek tak byl o kus lepší než v pátek. Ztráta na vítěze byla skoro stejná i přes skoro dvojnásobnou délku. Tentokrát to bylo jednoznačně na běhu, ale tam vím, že mám rezervy a navíc jsem měl v posledních týdnech i slušný tréninkový zápřah, takže jsem i celkem unavený.

Druhá etapa H21A s mými postupy

Moje výkony měly vzestupnou tendenci, jak už to před sezónou obvykle bývá. Prostě se potřebuji rozběhat v závodní rychlosti. Bohužel se na mě po druhé etapě přihnala nějaká střevní viróza, a tak jsem se v sobotu vyspal tak napůl - nemluvě o tom, že jsem ani nevěděl, jestli vůbec do závodu vyrazím. Nakonec to ale nebylo tak zlé, takže krom začátku s bolavým břichem jsem bojoval hlavně s tuhýma nohama. Mapově už to bylo mnohem lepší, byť samozřejmě prostor pro zlepšení pořád je.

Třetí etapa H21A s mými postupy

Celkově moje vzestupné výkony stačily na 4. místo v kategorii H21A. Pravda, ztráta byla pořádná a je co zlepšovat, ale velká bedna se taky počítá. Uvidíme, jak si vše sedne teď o víkendu na choceňských béčkách. Viróza jak rychle přišla, tak odešla, tak snad to bude zase o kus lepší.

Velká bedna v H21A - foto: LPU

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nenapil ses v sobotu Litošické minerálky?
Cába

Michal Jirásek řekl(a)...

Hele, taky jsem nad tím trochu přemýšlel, ale myslím, že tentokrát jsou Pardubáci z obliga :D