pondělí 28. dubna 2014

Na té naší Hané, tam se to hned stane

Drazí přátelé, tak to byl asi nejhroznější závod mé závodnické kariéry, před kterým smeká i šílená palba na Krkonošské 70 či dvouhodinnová dlouhá noc na loňské Tiomile.

Má trať druhého úseku naší štafety

První krize přišla už na na postupu na čtyřku, kde jsem na postupu do dvouvrstevnicového kopce musel přejít do chůze. Cestou na pětku už jsem se zařekl, že všechno musím pokud možno co nejvíc rovně. Naštěstí na těch mých 7,7 kilometrech to stejně tak skoro všechno bylo. No ale i tak jsem pytlík už musel skoro celý pěšky a dokonce jsem si musel dát dvakrát pauzu a trochu to vydýchat.

No, hrůza. Běžel jsem to skoro dvakrát pomaleji co nejrychlejší. Tepovka ve výšinách, za to běh nikde... Zdá se, že po soustředění se to vrátilo zase do původního stavu, takže mě co nejdřív čeká nějaké pořádné vyšetření. Protože to už není normální.

...

No, abych aspoň okomentoval i závod, tak to bylo na úrovni takového průměrného oblasťáku. Trať se sestávala z (pouze) krátkých postupů v hustnících a dlouhých v čistém lese. Na potenciální chybu bylo tak 5-6 kontrol, zbytek mi připomněl sladké časy žákovských štafet. Pravda ale je, že tři posedy a krmelec jsem za závod neměl asi ani tehdy. Upřímně, stavba pohořela.

Ani mapa místy nebyla nic moc (Zeldo). Když jsem v hustníku těsně před 11. kontrolou najednou potkal suverénní údolíčko a v mapě byl naznačený takový nesouvislý oblouček... No prostě rýhy a údolíčka nepatřily k tomu nejlepšímu. Taky okolo 3. kontroly nám nějak vyrašil hustník. A o průběžnosti některých středně či naopak světle zelených... Ale běžet se na tom dalo a to je hlavní :)

Jinak, abych závody jen nekritizoval, tak se mi líbilo pohodové prostorné shromaždiště z bohatě zásobeným bufetem. V tom to byly hodně příjemné závody a přes tu hodinu hrůzy v lese jsem si je užil.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

S kritikou mapy souhlasím - ještě bych přidal to, že některé průseky (zejména v čistém lese) byly velmi dobře běhatelné, kdežto když ten průsek vedl hustníkem, tak leckdy byl plný pokácených stromů, takže to bylo ve výsledku pomalejší než jít tím hustníkem...a o světlinách raději nemluvím...leckde bych přidal zelené šrafy podrostu.

Michal Jirásek řekl(a)...

No ty pokácené stromy jsem bral, že to klidně mohlo být až po mapování - ačkoli třeba na mistrovství by toto mělo být vychytané...

Ale jinak se to opravdu celkem divné v tom lese.