sobota 30. března 2013

Z Čeřínku

Letošní velikonoční soustředění na Čeřínku se nese ve znamení sněhu. Okolo naší chaty je 10-15 centimetrů, takže to úplně není ono. Naštěstí na mapě Puchýrna, na které jsme měli dva ze čtyř tréninků, to bylo aspoň o pár centimetrů veselejší.

Sobotní volby postupy na Puchýrně - moje jsou ty černou barvou

Jinak je to fajn si zase pořádně zaběhat a vidět takovou spoustu lidí z oddílu. Jen mám malinko obavy z achilovky a pat, aby ten sníh vydržely...

Na krátkém výletě kousek od chaty

středa 20. března 2013

Na chatě ve Staré Pace

O uplynulém víkendu jsem vyrazil s ostatními k Páje na chatu do Staré Paky. V plánu bylo něco toho výletování, pro některé běhání a hlavně utužování týmu.

Pod železniční tratí ve Staré Pace

Akce to byla povedená, počasí vyšlo a ani už jsme nepotkali moc sněhu (sněhová kalamita naštěstí přišla až o den později). Při výletu na Kumburk bylo sice dost blátivo, ale to se taky zvládlo. Prostě fajn víkend.

Kumburk

Rozjíždí se koulovačka

Výběr těch nejlepších fotek je v albu na Picase.

úterý 12. března 2013

Sprint Sezemice a běhání

Tak už jsem se konečně dal do pořádku a jako rozběhávací akci jsem si vybral sprint Pardubického zimního poháru v Sezemicích.

Závod to byl nakonec moc pěkný. Nohy jsem měl samozřejmě pěkně tuhé a první třetinu závodu jsem spíš smrkal než oddechoval, ale pak už jsem se do toho mohl opřít. V druhé polovině byly i nějaké ty volby postupu a při zpětném pohledu jsem asi nezvolil ty nejideálnější varianty na 21. a 22. kontrolu, ale moc jsem na tom snad taky neztratil.

Mapa sprintu i s postupy

Škoda toho, že jsem omylem orazil v průkazce 27. kontrolu do políčka pro 28. To jsem ale zjistil až na té dvacet osmičce, takže zase zpět to orazit předchozí do správného políčka. No ale aspoň jsem udělal radost bráchovi, který mě tak celkově o vteřinu porazil (a zkušeně se podobné hlouposti vyhnul).

Jinak pokračuji v tréninku a vypadá to, že snad ta týdenní nemoc takovou stopu nezanechala. Pořádně to otestuji za týden a půl na Jarním poháru. To bude taková zkouška ohněm, myslím, že klasiky budou letos asi trochu víc bolet. Ale už se na to těším.

čtvrtek 7. března 2013

Zase ta nemoc

Zdá se, že se mě ani přes letošní zimní tréninkové období štěstí moc nedrží a zase na mě padla nemoc. Naštěstí žádné horečky, ale vleče se to už týden. Dneska už se konečně cítím celkem zdravý, tak snad už to bude zítra i na nějaké proběhnutí.
Takže žádná sláva, ale věřím, že to zase rozběhám. V mezidobí mezi nemocemi jsem celkem slušně trénoval, takže základ určitě je. Teď se jen trochu rozhýbat.