pondělí 26. března 2012

Tréninky v Tampere

Zima se v Tampere rozhodně nevzdává (včerejší noc nasněžily nové dva centimetry sněhu) a podle předpovědi se teploty mají minimálně dalších deset dní pořád pohybovat někde okolo nuly, takže se to asi ani v nejbližší době moc nezmění. I tak se ale změnila skladba společných tréninků, protože Tiomila se blíží a je potřeba se nějakým způsobem vypořádat s tím, že tady v lese asi jen tak běhat nepůjde.
Tréninky tak kladou důraz především na rychlost, respektive ve finském provedení spíše na rychlé tempo. V úterý tak je střídačka (na ní jsem ještě nebyl, protože jsem si minulý týden dával po soustředění v ČR volno), ve čtvrtek pyramida na kryté dráze (prakticky v kuse), v sobotu rychlý mapový trénink ve městě s hromadným startem a v neděli tradičně drsný florbal.

Sobotní mapový trénink s hromadným startem

Suma sumárum čtveřice hodně kvalitních a výživných rychlých tempových tréninků týdně. Absolutní rychlost na nich asi moc nenaberu, ale výdrž v rychlosti rozhodně. Stejně bych byl ale raději, kdyby tady ten sníh konečně roztál, ale jak to vypadá, je to přání, které se může splnit v lepším případě ke konci dubna.

2 komentáře:

Shaby řekl(a)...

Člověče, ty si furt stěžuješ, že tam máte sníh... kdo by to na severu čekal...:)

Michal Jirásek řekl(a)...

No až do půlky dubna by být nemusel :D Kdybys tu byl, tak by se ti to dávno přejedlo :D