pondělí 16. května 2011

Kalvárie 2011: Lehce mimo formu

První áčka mě zastihla trochu z formy. Během sobotní klasiky jsem v nohou (ale hlavně v hlavě) pořád ještě cítil minulý týden, který pořádně ověřil moji schopnost jít až na hranu. Nebylo tedy bohužel moc divu, že jsem měl trochu problémy přitlačit na pilu a v nohou jsem necítil moc energie. Trochu vzpruha přišla až v neděli, kdy mě ale zradila mapa a to ani tak ne ta moje, ale mapařova. Nicméně zejména sobotní ztráta je příslibem mnohem lepších výsledků, protože na to, že jsem tam zdaleka neprodal to, na co jsem měl natrénováno, byla až překvapivě mnohem menší, než bývalo zvykem.

Na doběhu klasiky - foto: Luboš Tomeček

 Od sobotní trati jsem mnoho nečekal, přesto jsem byl terénem celkem překvapen a musím říct, že se na klasiku celkem hodil. Jisté problémy s občerstvovačkami, které degradovaly volby postupů, už jsem zmínil včera v tomhle příspěvku a opakuji je pod samotnou mapou. K tomu bych snad jen dodal, že paseky byly vesměs krásně běhatelné. Bohužel občas taky ne a to z mapy naneštěstí taky nebylo poznat.
K mému výkonu nemám moc co říct, běžecky to bylo hodně pomalé, protože jsem měl tak trochu problémy se kousnout. To mě zpětně mrzí, protože stupně byly tentokrát hodně nízko a věřím že v lepší formě bych se k nim hodně výrazně přiblížil. Na druhou stranu nevím, co bych minulý týden udělal jinak, abych jel trochu víc odpočatý. Mapová stránka byla vcelku v pořádku (spíš ztráty na volbách, největší na zbytečném protočení kolem spojnice na 16.), jen psychika trochu pozlobila, když jsem doběhl Vaška Krále a můj výkon najednou začal být trochu zmatečný. Celkově ale s výkonem spokojenost - 8. místo v H21E asi v plné konkurenci jen tak nezopakuju, 13 minut ztráty snad ano. Pro zajímavost - hodně dobré volby jsem předvedl na 2. a 18. kontrolu.

 Sobotní klasika - voleb by bylo opravdu hodně, ale na občerstvovačky se muselo pokaždé - pro dříve startující, jako jsem byl já, bylo hodně slušné vedro - takže se to většinou smrsklo na jeden postup.

Nedělní middle byl oproti sobotnímu vedru a rychlému běhu ve znamení deště, bahna, nekonečných semiopen hustníků, které neměly přesné hranice (ale mělo se podle nich orientovat), a vůbec pochybně mapovaných porostů (v jednom případě i podivného výškového umístění objektů).

 Mapa nedělního middlu (místa s otazníkem u kontroly byla hodně podivná a řekl bych, že nevypadala tak, jak byla zakreslená - u kontroly č. 3 připouštím spíš vlastní chybu)

Výsledkem bylo tentokrát 15. místo a spokojenost tak poloviční. Chyb jsem vyrobil celkem dost, ale kolik bylo mých vlastních a kolik z mapy, která občas neseděla, těžko říct. Důležité bylo, hlavně kvůli pro mě mnohem důležitějšímu aktuálnímu víkendu, že jsem se dokázal oproti sobotě namotivovat a rozběhnout. Ze začátku jsem trochu kličkoval (to byly ty spíš vlastní chyby), ale když jsem na 7. kontrole dotáhl Roumana, který mě, uprostřed něčeho co rozhodně nevypadalo jako to v mapě, přivítal se slovy "Tak mi ji najdi!", začal jsem tušit podraz. Naštěstí jsem kontrolu po minutě bloudění už asi pětičlenné skupině lidí našel, to už ale výsledek zachránit nemohlo.
Celkově ale svoje výkony na prvních větších závodech považuji za slušný začátek, od kterého bych se rád odrazil k výsledkům v poněkud vyšších úrovních :-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Na klasice na postupu 6-7 jsi asi opravdu musel mít hodně velkou žízeň:)Mě by asi při pohledu na ty vrstevnice přešla chuť a nějak bych to překlepala až do postupu 9-10. Heppy v sobotu na béčkách vynechal občerstvovačku, protože byla mimo postup, resp. musel by si zaběhnout asi 35m:)Ale někdy může být ještě hůř, když jsou občerstvovačky mimo postup a ještě tam dojde voda...
Marťa

Michal Jirásek řekl(a)...

No docela jsem ji měl - a to jsem pil už cestou na dvojku :-D Jinak postup 6-7 jsem měl 7. nejrychlejší čas (ale dostal jsem přes minutu), ona tam totiž běhala spousta lidí, málokdo ji mezi těmi, co šli dříve, vynechával :-)
A vody měli naštěstí dost - a to jsem jednu občerstvovačku navštívil celkem třikrát a takový litr vody tam u mě určitě padl :-D